Recuperem els Berenars Matemàtics!!!

9 de nov. 2016

Berenar Matemàtic 2016 a la Setmana de la Ciència



11 NOV

Berenar Matemàtic 2016
https://www.facebook.com/groups/berenars.matematics/
·    

COM ARRIBAR
  • c/ Santa Madrona, 1-3, 08800, Vilanova i la Geltrú
  • Ferrocarril , autobús

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: Any Internacional de l’Entesa Mundial
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Grups
Més informació Societat d'Ensenyants de Matemàtiques del Garraf
Josep Sales Rufí
666158231
josep.sales@gmail.com
Necessita reserva Josep Sales
josep.sales@gmail.com
666158231 - de 10 a 14h i de 17 a 20h

Ponents - Dtr. Joan Miralles professor de la UPF

BERENAR MATEMÀTIC_07
Divendres 11 novembre 2016  17h  FOMENT VILANOVÍ

C/ Santa Madrona 1-3    Vilanova i la Geltrú (Garraf)

Setena trobada anual de persones de diferents edats i formació, de Vilanova i la Geltrú i altres viles del Garraf, amb l’objectiu de divertir-se resolent diversos “enigmes” preparats pels organitzadors i passar-s’ho bé amb jocs matemàtics d’enginy i sobretaula. Organitzats per la Societat d’Ensenyants de Matemàtiques del Garraf (SEMG)- Podeu veure el blog http//:semgarraf.blogspot.com.es
L’únic objectiu de l’activitat és passar-ho bé i berenar. L’activitat i el berenar són gratuïts.
Es  treballa en grup debatent propostes de solucions o mètodes per abordar i solucionar els enigmes.
Els participants poden ser avis, pares i fills , amics o parelles que gaudeixen junts davant el repte que suposa l’enigma o el joc plantejat.  Homes i dones, nois i noies, entre 14 i 93 anys, que pensen i treballen junts en la comprensió i la resolució dels enigmes, jugant i col·laborant.
La organització incorpora varis “experts” que donen ajuda i promouen el debat entre els grups i aporta el material necessari per desenvolupar l’activitat i el berenar.
No hi ha cap premi ni es pretén solament “trobar la solució”. Al final de la sessió es sortegen varis jocs entre els assistents.
L’activitat pot abastar molts camps com a Art i Matemàtiques, Matemàtiques Quotidianes, Música i Matemàtiques, Jocs Matemàtics, etc.
Els Berenars Matemàtics s’inspiren en l’experiència dels membres de la SEMG, intenen oferir activitats que millorin la visibilitat social de les Matemàtiques i pretenen potenciar el joc i el gust per la resolució d’enigmes matemàtics dintre de la família i els grups socials.
Els Berenars Matemàtics es basen en l’èxit de diferents experiències espanyoles i estrangeres com les  “Family Math” de la Ithaca University (New York, USA), els “Family MathsGroups” de la Vancouver Island University (Canada), la “NCTM Family Math” de la Illinois University (Chicago) o les “Promenades dans les mathématiques” del Palais de la Découverte (Paris).
A continuació, a les 20 h, tindrà lloc  la conferència “Els nombres de la nostra vida” dictada per el Dtr. Joan Miralles de la UPF, on farem un petit viatge a través del temps per veure com han escrit els nombres algunes de les civilitzacions que ens han precedit. També mirarem de prendre consciència de la força de nostre sistema de numeració.

Donen suport: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (IMET), Centre de Recursos Pedagògics del Garraf i Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú (EPSVG-UPC).

Organitza: Societat d'Ensenyants de Matemàtiques del Garraf (SEMG)